Skolavslutningen smygstartade dagen innan för eleverna med ett uppträdande från Anton Ewald, bland annat känd från melodifestivalen.

Anton började med att intervjuas av vår skoltidning(se nedan för ett utdrag ur intervjun) och fortsatte sedan med att sång och dans till några av hans mest populära låtar, själva uppträdandandet avlsutades med en av de första publika spelningarna av hans helt färska låt ”L.I.L.Y.” som kom ut den 2:a Juni.

Efteråt stannade Anton och skrev autografer samt tog bilder med alla som ville.

Hela showen var mycket uppskattad av både personal och elever, ett stort tack till Anton!

Antons nya låt går bland annat att lyssna på här: anton.lnk.to/LILYTA

Här kommer ett utdrag ur intervjun, håll utkik efter nästa nummer av skoltidingen för att läsa den fullständiga intervjun med Anton.

Vad är det mest pinsamma du gjort?

Det mest pinsamma som har hänt honom var när han var uppe på en sen och uppträdde och han byxor sprack mellan benen. De sprack under första låten så han fick fortsätta showen som var 45 min lång med spräckta byxor. Scenen var också ganska hög så publiken såg ganska mycket av vad som hände.

Dansa eller sjunga?

Sjunga. Han har dansat väldigt länge, ända sen han var 12-13 år och det gör han fortfarande. Han har alltid sjungit men han började spela in låtar i studio osv när han var 19 år.

Din favoritlåt?

Hans favoritlåt i hela världen är “Dirty Diana” av Michael Jackson.

Skulle du vilja vara med i mello igen? Som dansare eller sångare?

Han tycker att det skulle vara jättekul att få vara med igen, dock vet han inte om han kommer göra det. Han har deltagit som sångare två gånger tidigare och har sammanlagt deltagit 5-6 gånger, alltså både som sångare och dansare.

Hemlig talang?

Han kan jonglera. Han kan dock “bara” jonglera med tre bollar. Han har försökt med fyra men inte lyckats än.

Favoritmaträtt?

Hans favoritmat är spaghetti med köttfärssås och det kan han laga.

Vilken linje gick du på i gymnasiet?

På gymnasiet gick han på något dansrelaterade  eftersom han gillade att dansa. Då gick han på Kungliga balettskolan. Där läste han samhälle i “studielinjen” och hade dans utöver det, varje dag. De dansade 6 gånger i veckan. Anton rekommenderar den här skolan till folk som brinner för dans, han säger att den här skolan är den enda skolan i Sverige där man kan gå ut som en utbildad dansare och inte behöver söka till andra skolor efter gymnasiet för att kunna bli en utbildad dansare.

Vilka jobb har du jobbat med?

Han har jobbat med alla möjliga sorters jobb. Men om det finns något han tänkte på var det när han jobbade som snickare med bygge när han var ungefär 15-16 år. I den åldern gillade han också att hålla på med musik och “jobbade” därför också som gatumusikant. Han tjänade inte jättemycket på det men det var tillräckligt och det var också kul.

Vilket var ditt bästa eller favoritämne i skolan?

Hans favoritämne i skolan var Engelska, han älskar språk.

Hur ser du på din framtid?

Det han siktar på just nu är att fortsätta med musik samt satsa på att bli större och mer känd i världen och inte bara i Sverige. Hans nästa låt släpps i mitten av Augusti och i Oktober kommer han ha två shower i Miami.

Extra fråga: Om du skulle göra en låt med en annan artist, vem skulle du vilja gör det med?

-Hans skulle vilja göra en låt med Drake.

Intervju av: Ice och Britney 8