På onsdagen den 10/5 gick alla elever och tillhörande lärare i åk. 1-3 till Operan.

Där fick vi se föreställningen ”Den långa, långa resan” som nyss haft premiär. Den handlar om Ilon Wiklands barndom, och hur hon upplevde kriget i Estland. Något som senare resulterade i att hon ensam också fick fly till Sverige, och flytta in hos sin faster.

Föreställningen var gripande, och går nu efteråt att använda för samtal i klassrummen. Vi kan då relatera till hur det ser ut i världen idag, med människor som flyr från vänner, familj och sina ägodelar till andra platser på Jorden.

För oss i Sverige var det förstås tur att hon kom hit med sin talang för tecknande, för vem vet hur Astrid Lindgrens olika sagofigurer annars​ skulle ha sett ut?