Hej!
Under vecka 14 har Novia Engelska skolan haft besök av 4 coach-studenter från Skottland. Dessa studenter studerar till att bli tränare med inriktning på bland annat rugby och gör tillsammans med AM Sports ett Erasmus-projekt där dessa studenter får komma till Sverige och utveckla samt tillämpa sina ledaregenskaper.
Rugby räknas som en nationalsport i Skottland och den stora utmaningen för dessa tränare är att undervisa rugby i Sverige där få känner till sporten och dess regler.
Studenterna har undervisat i år 4-9 med stor framgång och avslutades med en Rugbyturnering där eleverna blev indelade i respektive lag och där utkämpades en kamp mellan lagen.
All undervisning skedde på engelska och eleverna var nöjda och glada efter en turnering i solen.