Under vecka 14 hade vi vår Engelska vecka som återkommer varje termin. Temat denna gång var ”Ghosts and horror”, enligt önskemål från eleverna själva vid förra utvärderingen.

För att komma i stämning gick alla elever på Spökvandring i Gamla stan tillsammans med vår guide Miguel, som kunde allt om var det spökar och var folk blev halshuggna i staden. Visste ni förresten att det finns en liten staty som man ska gnida på huvudet och önska sig saker av? Om man bara inte berättar för någon vad man önskat sig så ska det slå in. Vi var flera som testade, så vi får se hur det går.

Väl tillbaka i skolan ägnade vi oss åt att se på kortare filmer och lyssna på spökhistorier innan vi sedan skrev egna, som vi berättade för varandra.

Vi har nu alltså övat på att lyssna, tala, utöka ordförrådet, samarbeta mm. under dessa dagar.