Under Nobeldagen den 10/12 2014 uppmärksammade vi naturligtvis Alfred Nobel och fredspristagaren Malala Yousafzai. Här kommer några ord från förskoleklassen, och vad de gjorde under dagen:

– I förskoleklassen  uppmärksammade vi Nobeldagen genom att komma extra finklädda allihop. Vi började dagen med en kort genomgång av varför vi firar Nobeldagen, vem Alfred Nobel var och vilka priser som delas ut. Sedan fick eleverna i grupp själva utföra experiment i fyra kategorier, fysik, kemi, matematik och biologi. Efteråt var det självklart prisutdelning till den grupp som lyckats utföra experimenten bäst i respektive kategori.
Till lunch var det fint uppdukat med långbord. Lärarna serverade eleverna tvårätters med bubbelvatten. Det var väldigt uppskattat av samtliga elever!
Dagen avslutades med att vi fick lära oss om en av årets fredspristagare, Malala, och hennes pågående kamp för flickors rätt till undervisning!
Många frågor och tankar runt det kom upp.

En väldigt uppskattad dag!!